Kenyerek, péksütik

Kenyérsütés

Kenyérsütés

KenyérsütésElőkészítés Állítsuk be a sütőt 250 °C-ra, alsó-felső sütésre és tegyük be a vaslábost, vagy amibe a kenyeret meg fogjuk sütni, egyelőre kenyér nélkül, 30 percig.  Fél óra múlva vegyük ki az edényt és tegyük bele a kenyeret. Lisztezzük be a tetejét. Vágjunk...

bővebben
Dagasztás

Dagasztás

Dagasztás Előkészítés A feletetett kovászból kiveszünk 50 grammot, hozzáadunk 50 gramm lisztet és 40 gramm vizet. Ez egy kicsit sűrűbb lesz, mint amit megszoktunk. Rácsukjuk a tetejét és félretesszük. Ez lesz az anyakovászunk.Ha a héten már nem szeretnénk belőle...

bővebben
A kovász előkészitése

A kovász előkészitése

A kovász előkészítéseNagyábol 8 órával a sütés elött kezdjük el feletetni a kovászt.Vegyél elö egy nagyobb üveget és meleg vízzel öbítsd ki. Tegyél bele 50g kovászt, 80g vizet és 100g lisztet, majd alaposan keverd ösze. Az állaga keményebb, mint eddig. Lazán tegyük rá...

bővebben
Kovász

Kovász

KovászA kovásszal nagyon finom kenyereket tudunk sütni. A kovász elkészítése nem túl bonyolult, csak természetes anyagokból: lisztből, vízből áll. Megmutatom, hogy tudod elkészíteni a saját kovászodat napról napra.1. nap Vegyél egy befőttesüveget és mosd ki alaposan....

bővebben